Autor Tema: Držač filtera  (Posjeta: 1575 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Ivan Gloc

 • Johnny
 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Postova: 527
 • Karma: +12/-1
 • Spol: Muški
  • Profil
  • DKS Media
 • Lokacija: Sisak
Držač filtera
« u: Veljača 22, 2015, 01:02:24 poslijepodne »
Iako bi ovo možda trebalo u galeriju ipak je ovo u tijeku i nije finishiran posao. tek sam krenuo sa printanjem.

Ono sto sam htio skrenuti pozornost da ko dogovora za izradu nekog modela uvijek treba uzeti u obzir i nepredviđene situacije pa se recimo događa da za neki kikiriki lovu imate isto toliko gubitka koliko ste procjenili da ce taj dio koštati.

Srećom ova mrežica koju radim je prva od cijele serije koju ću u budučnosti raditi pa sam za istu mrežicu naplatio samo 40 Kn (vidjet ćete u galeriji finalan proizvod  navečer kad bude isprintana). Nisam uzeo u obzir 1 sat crtanja u SolidWorksu (možda i kraće sam crtao no nebitno), 3 sata printanja te plastiku i struju naravno jer će u budučnosti biti još tih i drugačijih mrežica.

No ono na što sam skrenuo pozornost da igra sa brzinom kako bi ubrzao proces prije ili kasnije stigne na naplatu.

Zašto to kažem?
Prvi print ubrzao sam u repetier-u na 140 i obzirom da je komad visok 18 mm na nekih 4 mm komad se pomaknuo od brzine kad je zapunjavao vanjske strane (3 mm stijenka) a obzirom da je vanjska stijenka (tj doljnji dio) koji drži filter sa zubom ostatak printa bio je uzaludan pa je 2 sata i nešto plastike otišlo u koš za smeće. Naravno pouzdao sam se u stroj i izradu te sreću koja me može poslužiti nisam obilazio stroj jer sam radio na drugom mjestu. Dolazak u radionu bio je prst u oko.

Drugi print sam malo usporio na 120 ili 100 nisam siguran više i desilo se isto samo na nekih 8-9 mm od ploće i naravno opet sam stigao kasno jer nisam bio u radioni nego u svome stanua web kamericu nisam ni pregledavao....
Kraj isti kao u prvoj prići.

Treći print upravo printam na 70 % i trajat će 5 sati i 23 minute. Naravno postepeno ću ga ubrzavati i usporavati na onim dijelovima gdije je to moguće pa će to trajati kud i kamo kraće ali OK jer bit ću uz printer.

Radim to na taj naćin ovaj puta jer sutra (ponedjeljak) moram pokazati obrađeni primjerak ofarban i sređen za ugradnju i testiranje radi izrade drugih ostalih komada koji će biti ugrađivani u strojeve.

.... eto ... uzmite u obzir i testiranja :)

ZAKLJUČAK:
Niti je 3 sata, niti je plastika za jedan uzorak niti je print koji pustiš i uživaš. Svemu se treba posvetiti i uložiti onoliko koliko misliš da ćeš dobiti nazad za uloženi trud. :) 

Poslano sa mog ALCATEL ONE TOUCH 6030X koristeći Tapatalk

« Zadnja izmjena: Veljača 22, 2015, 01:15:05 poslijepodne od Ivan Gloc »

 

Flag Counter