Autor Tema: heated bedom (mk3)- neradi????  (Posjeta: 919 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Sebastijan

  • Aktivni clanovi
  • *
  • Postova: 18
  • Karma: +0/-0
    • Profil
  • Printer: Ctc Prusa 3i proB
  • Lokacija: Hr-Nova Gradiska
heated bedom (mk3)- neradi????
« u: Lipanj 06, 2017, 05:59:20 poslijepodne »
Naime ovih dana printam bez nekih problema i sve radilo ok.
Stavim danas printati jedan komadic i odradi on to ok, reko sad da stavim drugi i soft počne grijat i na 30° nešto klikne i pogasi ventilatore.
Sad kad god počne sa grijanjem heated beda napravi isto i naravno negrije, a čim iskopčam usb radi normalno.
Ostalo sve radi normalno.
Mjerio sam napon, daje 12v, a otpor na heated bedu je oko 1,1 ohm a na termistoru
oko 70 kohm.

Jel to riknula ploča gt2560 ili heated bed.?

Offline Lev

  • Jr. Member
  • **
  • Postova: 69
  • Karma: +0/-0
    • Profil
Odg: heated bedom (mk3)- neradi????
« Odgovori #1 u: Lipanj 06, 2017, 09:15:59 poslijepodne »
Da se nije thermal runaway aktivirao? Mozda termistor zeza? Doduse, neznam kakve veze bi ista od toga s usbom imalo.

Sent from my HUAWEI VNS-L31 using Tapatalk


Offline Sebastijan

  • Aktivni clanovi
  • *
  • Postova: 18
  • Karma: +0/-0
    • Profil
  • Printer: Ctc Prusa 3i proB
  • Lokacija: Hr-Nova Gradiska
Odg: heated bedom (mk3)- neradi????
« Odgovori #2 u: Lipanj 07, 2017, 03:35:53 prijepodne »
thermal runaway- neznam sto je? termistor valja sigurno, pokazuje sobnu temp. normalno. Probo sam i firmware update, nakratko počeo grijat i opet isto.
Jedino kad ga iskopčam , term. ukopčan i u softweru uključim grijanje led počne normalno raditi, treperi pa se upali zeleno i gori - kako inače radi normalno.
A čim bi ukopčao bed automatski se gasi.
Nemam pojma, već satima tražim po netu?
Možda napajanje slabo.
Da li bi radilo sa ATX napajanjem iz računala?

Offline Sebastijan

  • Aktivni clanovi
  • *
  • Postova: 18
  • Karma: +0/-0
    • Profil
  • Printer: Ctc Prusa 3i proB
  • Lokacija: Hr-Nova Gradiska
Odg: heated bedom (mk3)- neradi????
« Odgovori #3 u: Lipanj 07, 2017, 03:43:50 prijepodne »
Da napomenem da sam u softweru isključijo provjeru temp za heated bed i pustio printanje i print je odrađen ok.
Jedino sa morao staviti da printa više obruba-skirt layers dok nije zaljepio na hladan bed.
Neznam koji vrag , ali printanje radi normalno.



Offline Slicer

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 856
  • Karma: +112/-0
    • Profil
  • Printer: Blackwolf L
  • Lokacija: Sisak
Odg: heated bedom (mk3)- neradi????
« Odgovori #4 u: Lipanj 07, 2017, 09:08:00 poslijepodne »
Imaš li uopće LCD na tom printeru? Također, pratiš li logove u host programu?

Offline Sebastijan

  • Aktivni clanovi
  • *
  • Postova: 18
  • Karma: +0/-0
    • Profil
  • Printer: Ctc Prusa 3i proB
  • Lokacija: Hr-Nova Gradiska
Odg: heated bedom (mk3)- neradi????
« Odgovori #5 u: Lipanj 07, 2017, 09:30:15 poslijepodne »
Ima lcd, nepratim logove. Nov sam u svemu tome.

printer ctc prusa 3i pro B

Offline Slicer

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 856
  • Karma: +112/-0
    • Profil
  • Printer: Blackwolf L
  • Lokacija: Sisak
Odg: heated bedom (mk3)- neradi????
« Odgovori #6 u: Lipanj 09, 2017, 05:06:22 poslijepodne »
Pa što ti napiše na LCD-u kada se to dogodi?

Logove moraš pratiti. Bitni su.

Offline Sebastijan

  • Aktivni clanovi
  • *
  • Postova: 18
  • Karma: +0/-0
    • Profil
  • Printer: Ctc Prusa 3i proB
  • Lokacija: Hr-Nova Gradiska
Odg: heated bedom (mk3)- neradi????
« Odgovori #7 u: Lipanj 10, 2017, 12:03:31 prijepodne »
Na lcd-u se ništa ne dešava, sve normalno, -PI3 Pro B ready.- temp ext-24/0°, HB 22/0°. Jednostavno se ugasi, nerade ventilatori ali ploča radi.

Evo log iz Repetier Host


23:51:23.549 : OpenGL renderer:GeForce 9600 GT/PCIe/SSE2
23:51:23.549 : Using fast VBOs for rendering is possible
23:51:30.419 : Printer reset detected - initalizing
23:51:30.449 : start
23:51:30.450 : echo: External Reset
23:51:30.450 : Marlin1.0.2
23:51:30.450 : echo: Last Updated: Jun  7 2017 00:03:27 | Author: (geeetech, I3 config)
23:51:30.450 : Compiled: Jun  7 2017
23:51:30.451 : echo: Free Memory: 3751  PlannerBufferBytes: 1232
23:51:30.451 : echo:Stored settings retrieved
23:51:33.864 : echo:SD init fail
23:51:33.930 : FIRMWARE_NAME:Marlin V1.0.2; Sprinter/grbl mashup for gen6 FIRMWARE_URL:https://github.com/Ultimaker/Marlin PROTOCOL_VERSION:1.0 MACHINE_TYPE:PI3 Pro B  EXTRUDER_COUNT:1 UUID:00000000-0000-0000-0000-000000000000
23:51:33.945 : X:0.00 Y:0.00 Z:0.00 E:0.00 Count X: 0.00 Y:0.00 Z:0.00
23:51:33.946 : echo:Active Extruder: 0
23:51:33.946 : Begin file list
23:51:33.948 : End file list
23:51:33.962 : echo:Active Extruder: 0
23:52:54.021 : Printer reset detected - initalizing

Offline Sebastijan

  • Aktivni clanovi
  • *
  • Postova: 18
  • Karma: +0/-0
    • Profil
  • Printer: Ctc Prusa 3i proB
  • Lokacija: Hr-Nova Gradiska
Odg: heated bedom (mk3)- neradi????
« Odgovori #8 u: Lipanj 10, 2017, 12:12:26 prijepodne »
Ipak mislim da je neispravan heated bed, mjerio sam otpor koji je 0,9 ili 1,1 ohm a trebao bi biti 1,4 ohma. Pokušao sam i direkt spoit na 12 v atx napajanje.
Zagrije ga kao malo i počne grijat žice što bi bilo kao kratki spoj. ali grijat definitivno nemože.

Bezobzira naručio sam danas novi MK3 alu.

Pitanje: paše li možda senzor temparature s MK2b na MK3 bed?

Offline Slicer

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 856
  • Karma: +112/-0
    • Profil
  • Printer: Blackwolf L
  • Lokacija: Sisak
Odg: heated bedom (mk3)- neradi????
« Odgovori #9 u: Lipanj 10, 2017, 12:21:09 prijepodne »
Ne, ne bi trebao biti 1,4 Ohma. Trebao bi biti oko 1 do 1,1 Ohm. Znači da ti je dobar. Ako ti se žice griju, stavio si žice premalog presjeka-uzmi bolje.

U logovima se ne vidi da si pokrenuo grijanje. Dapače, ne vidi se ništa osim da si spojio printer.

Offline ICT Avatar

  • Sr. Member
  • ****
  • Postova: 267
  • Karma: +10/-0
  • Spol: Muški
    • Profil
  • Printer: Vertex K8400
  • Lokacija: Zagreb
Odg: heated bedom (mk3)- neradi????
« Odgovori #10 u: Lipanj 10, 2017, 08:57:15 prijepodne »
Ne zanam kakvu elektroniku imaš daj poslikaj da li imaš tipku reset da ti se ne prislanja negdje , na k8400 je to radilo probleme jer se tipka naslanjala na okvir, provjeri kabel od USB


23:52:54.021 : Printer reset detected - initalizing

 

Flag Counter