Autor Tema: Koja postavka u Cura-i?  (Posjeta: 2478 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline sadistiko

  • Jr. Member
  • **
  • Postova: 72
  • Karma: +0/-0
    • Profil
  • Printer: Goya 3d, Mod T
  • Lokacija: Petrinja
Koja postavka u Cura-i?
« u: Prosinac 07, 2016, 06:55:22 prijepodne »
Već duže vrijeme muku mučim s ovom stvari.



Nažalost nikako izoštriti s mobom, već mi je i taj mob za bacit :-)
Kao da se infill ne spaja sa rubovima.
I dok me to ne muči u unutrašnjosti modela, stvara mi probleme na završnom sloju. Ostaju ovakve rupe što svakako nije lijepo za vidit.
Eto ako netko odmah zna što bi to moglo biti nek pomogne.
Probao sam mijenjati temperaturu ispisa ali to nije pomoglo. Čak mi se čini da što je viša temperatura to su veće rupe.
Ovo radim sa svojim malim printerićem Mod-t

Offline SoXy

  • Jr. Member
  • **
  • Postova: 83
  • Karma: +1/-0
    • Profil
Odg: Koja postavka u Cura-i?
« Odgovori #1 u: Prosinac 07, 2016, 02:39:31 poslijepodne »
Promijeniti postavke filamenta - promjer ili flow rate povećaj. Provjeri da li ti odgovara promjer nozzlea onom koji imas na printeru. Smanji brzinu ispisa.

Offline the_prodigy

  • Aktivni clanovi
  • *
  • Postova: 12
  • Karma: +0/-0
    • Profil
  • Lokacija: Medulin
Odg: Koja postavka u Cura-i?
« Odgovori #2 u: Prosinac 07, 2016, 06:29:09 poslijepodne »
Znam da u Slic3ru i Simplifyju ima opcija Infill Overlap gdje se moze odrediti koliko da se infill spaja sa perimetrima. Ako u Curi ima ta opcija, probaj se poigrat s njom.

Drugi stvar gdje se moze pojavit taj problem su labavi remeni, mozda ih malo zategnuti.

Offline Slicer

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 856
  • Karma: +112/-0
    • Profil
  • Printer: Blackwolf L
  • Lokacija: Sisak
Odg: Koja postavka u Cura-i?
« Odgovori #3 u: Prosinac 07, 2016, 07:11:05 poslijepodne »
Koliko top layera imaš?

Flag Counter

Offline sadistiko

  • Jr. Member
  • **
  • Postova: 72
  • Karma: +0/-0
    • Profil
  • Printer: Goya 3d, Mod T
  • Lokacija: Petrinja
Odg: Koja postavka u Cura-i?
« Odgovori #4 u: Prosinac 07, 2016, 09:47:03 poslijepodne »
Odgovora ko u priči, a mene nigdje :-)

@soxy
Diameter mi je na 1,75 pošto i koristim taj filament, nisam nikad dirao ovu postavku
Flow mi je na 100.00, ni to nisam nikad mijenjao, jer se nisam usudio :-)


@the_prodigy
Ima i u Curai i to sam povečao sa 15 na 25% ali nije baš pomoglo. Kod mene nema remenja, samo se bed pomiče lijevo desno pomoću dvije zupčaste osovine, a glava ide gore-dolje po svojem navoju.

@Slicer
Ako misliš ovako (na ovom printu sa slike je bilo postavljeno Bottom/Top tickness 1.2, a layer height na 0.2) onda je to čak 6 slojeva, to bi moralo pokriti svaku rupicu, ali opet nije. Uvijek izostavi mjesto gdje je već rupa.

Offline Slicer

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 856
  • Karma: +112/-0
    • Profil
  • Printer: Blackwolf L
  • Lokacija: Sisak
Odg: Koja postavka u Cura-i?
« Odgovori #5 u: Prosinac 08, 2016, 09:23:03 poslijepodne »
Ok, a što je sa retrakcijom? Možda je to problem.

Offline sadistiko

  • Jr. Member
  • **
  • Postova: 72
  • Karma: +0/-0
    • Profil
  • Printer: Goya 3d, Mod T
  • Lokacija: Petrinja
Odg: Koja postavka u Cura-i?
« Odgovori #6 u: Prosinac 09, 2016, 12:37:55 poslijepodne »
Retraction
Speed: 300
Distance: 2

Iskreno, uopće ne znam čemu služi ova opcija.
Tako sam dobio da su default postavke za moj printer pa nisam nikad ni dirao (kako kaže stara poslovica, ne diraj što ne razumiješ :-) )

Offline Slicer

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Postova: 856
  • Karma: +112/-0
    • Profil
  • Printer: Blackwolf L
  • Lokacija: Sisak
Odg: Koja postavka u Cura-i?
« Odgovori #7 u: Prosinac 09, 2016, 08:15:48 poslijepodne »
Speed stavi na 80 a distance na 0,5

Offline sadistiko

  • Jr. Member
  • **
  • Postova: 72
  • Karma: +0/-0
    • Profil
  • Printer: Goya 3d, Mod T
  • Lokacija: Petrinja
Odg: Koja postavka u Cura-i?
« Odgovori #8 u: Prosinac 11, 2016, 09:06:54 prijepodne »
probam - javim


hvala

Offline sadistiko

  • Jr. Member
  • **
  • Postova: 72
  • Karma: +0/-0
    • Profil
  • Printer: Goya 3d, Mod T
  • Lokacija: Petrinja
Odg: Koja postavka u Cura-i?
« Odgovori #9 u: Prosinac 21, 2016, 09:13:39 poslijepodne »
Evo napokon sam isprobao Speed na 80 a distance na 0,5 i moram reći da nije dobro. Ostavlja tragove između slova pošto se valjda filament ne uvlači dovoljno nazad.
Probat ću još sa 80 i 0,5

Offline sadistiko

  • Jr. Member
  • **
  • Postova: 72
  • Karma: +0/-0
    • Profil
  • Printer: Goya 3d, Mod T
  • Lokacija: Petrinja
Odg: Koja postavka u Cura-i?
« Odgovori #10 u: Prosinac 21, 2016, 10:41:27 poslijepodne »
Ipak moram vratiti na staro jer opet ostaju crte kad ide od slova do slova, a zapravo nisam dobio ništa s tim postavkama jer su slova i dalje šupljikasta na mjestima (uglavnom na spoju infilla i shella)

Offline erbpri

  • Jr. Member
  • **
  • Postova: 50
  • Karma: +0/-0
    • Profil
  • Printer: Prusa i3
  • Lokacija: VŽ
Odg: Koja postavka u Cura-i?
« Odgovori #11 u: Prosinac 22, 2016, 08:23:15 prijepodne »
Da li si siguran da ti extrusion multiplier ok podesen? Da li je nozzle definiran tocno u sliceru? Kao sto ti savjetuju, nakon ove dvije spomenute stvari, dalje mozes povecati infill overlap. Meni pomoglo i sad je lijepo spojeno.  Naravno i dimenzije filamenta bi trebalo izmjeriti i azurirati ako ima vecih odstupanja u mjerenju. I provjeriti da li extrude ide glatko.

Offline sadistiko

  • Jr. Member
  • **
  • Postova: 72
  • Karma: +0/-0
    • Profil
  • Printer: Goya 3d, Mod T
  • Lokacija: Petrinja
Odg: Koja postavka u Cura-i?
« Odgovori #12 u: Prosinac 23, 2016, 02:35:48 poslijepodne »
Ma izgleda je do nozzle, jer i dalje sa starim postavkama ostaje trag kud je prošao. Ova je skoro pa gotova, čekam da mi dođe novi.

Offline sadistiko

  • Jr. Member
  • **
  • Postova: 72
  • Karma: +0/-0
    • Profil
  • Printer: Goya 3d, Mod T
  • Lokacija: Petrinja
Odg: Koja postavka u Cura-i?
« Odgovori #13 u: Prosinac 24, 2016, 08:26:18 prijepodne »
Ma koji sam ja kreten, cijelo vrijeme dok sam ovo testirao mi je ostalo ugašeno Enable retraction!  :-[
Ajmo Jovo nanovo

Offline sadistiko

  • Jr. Member
  • **
  • Postova: 72
  • Karma: +0/-0
    • Profil
  • Printer: Goya 3d, Mod T
  • Lokacija: Petrinja
Odg: Koja postavka u Cura-i?
« Odgovori #14 u: Ožujak 29, 2017, 08:15:41 poslijepodne »
A evo dižem ponovo ovu temu. Malo sam opet konto što bi to moglo biti, al evo danas jedan novi primjer koji možda pokazuje u čemu je problem.



Ovdje se vidi kako na ovim sitnim slovima uopće se ne radi normalni infill nego samo par linija i zato slova ostanu šuplja, dok na onom velikom broju 1 fino se vidi da završetak ide po cijeloj površini - žuto.



Evo i gotov print, lijepo se vidi kako je ona jedinica potpuno popunjena, a dam-dam.com pošto je sitnije nije.
Probavao sam mijenjati razne postavke ali u samoj Cura-i se ne vidi ništa posebno, a možda se to ni ne vidi u samoj Cura-i, mada sumnjam pošto se žuto vidi na jedinici.

 

Flag Counter