Prikaži postove

Ova sekcija vam omogućuje pregled svih postova koje je objavio ovaj član. Napomena: možete vidjeti postove samo iz rubrika kojima trenutno imate pravo pristupa.


Teme - Ivan Gloc

 Str: [1] 2 3 4
1
Pravila, obavijesti i prijedlozi / Opstanak 3D Foruma
«  u: Veljača 06, 2018, 09:10:39 poslijepodne »
Pozdrav svima,
Da ne duljim previse:
-  obzirom na kolicinu obveza,
-  mjesta na hostingu koji mi sada vec lagano treba vise nego ista za projekte koji ipak imaju vecu ulogu u cijeloj prici,
-  moje rijetke pojave na forumu

pokusao sam poznanicima ponuditi 3D Forum uz uvijet da si zakupe hosting i da preuzmu placanje domene te da forum nastavi sa radom - interesa na kraju nije bilo. Tocnije interesa je bilo ali nitko se nije htio uhvatiti u kostac sa time.

Zanima me koliko kod svih korisnika ovog foruma ima interesa za odrzivost istog te isplati li ga se uopce drzati vise na zivotu. Drugim rijecima zelite li da se ovaj projekt nastavi ili da se jednostavno ugasi.

Iskreno, od ovog foruma jednostavno ja kao vlasnik koristi nemam i samo mi je na trosak. Ne trazim niti sam ikada trazio ikoga od ekipe sa foruma da financijski ikako potpomogne ali ako vam je ovaj forum od koristi mozda bi i riskirao hosting i domenu pa cemo vidjeti kuda ce nas sve to dovesti. Na zalost vjerojatno ce forum morati onda pretrpiti malu izmjenu na nacin da ce se morati gledati u pogledu da se ulaganje u hosting i domenu vrati na nacin reklama na samom forumu ali nece bitno utjecati na rad samog foruma.

Forum kao forum morat cu seliti na drugi paket hostinga ali brzine ili crashova nece biti kao niti do sada.

Ako cemo gledati da forum i dalje prezivi morat cu onda u skoroj buducnosti pronaci i ekipu koja ce biti kao tim moderatora jer iskreno cesto i zaboravim uopce spojiti se na forum a kamoli da se posvetim svakodnevnim spajanjima i monitoringu jer nebi htio da se forum raspadne i postane spam sekcija na netu. Opet sa druge strane nebi htio niti da se novi clanovi osjecaju podredjeno jer cekaju odobravanje na post i ukljucivanje u raspravu pre dugo.

U nadi da cu dobiti vas feedback lijepo vas pozdravljam.

Ivan Gloc

2
Caffe Bar / Forum - Brzina
«  u: Listopad 12, 2016, 02:52:57 poslijepodne »
Pozdrav,
evo sa današnjim danom prebačeno je sve na drugi hosting.

Nadam se da i vama forum radi brže te se nadam da će ova promjena biti na obostrano zadovoljstvo (moje i vaše) :)

Da li osjetite ikakvu promjenu u brzini rada samog foruma ?

LP
Johnny

3
Pravila, obavijesti i prijedlozi / Očekivani sporiji rad foruma 8 i 9.10.2016
«  u: Listopad 04, 2016, 11:50:47 prijepodne »
Poštovanje svima,
ne javljam se pretjerano ali ovaj puta imam informaciju koju moram podjeliti sa Vama.

Ovaj vikend 8. i 9.10. napuštam svog trenutnog hosting providera i selim sve na drugi. O razlozima i potezima neću previše duljiti ali jednostavno nismo "kliknuli" u nekoliko poslijednjih komunikacija pa će na tome i ostati.

U svakom slučaju, plan i ideja je da cijelu ovu tranziciju niti ne osjetite ali u slučaju da se dogodi bilo kakav propust sa moje strane i sve to bude popračeno slabijim tj sporijim radom ovog našeg foruma primite moju ispriku.

Ono što se nadam je da će sam rad foruma u budućnosti biti fluidniji te da će nam svima ova tranzicija ići u korist ;)

Lijepi pozdrav,
Ivan

4
Pravila, obavijesti i prijedlozi / 16.03.2016. - Dostupnost foruma - INFO
«  u: Ožujak 16, 2016, 10:39:01 poslijepodne »
Poštovani korisnici naše drage male zajednice.

Ovim putem želim Vam skrenuti pozornost da je 16.03.2016. rad samog foruma kao i pristup na isti bio otežan iz razloga da je na našeg hosting providera izvršen DDoS napad koji je trajao gotovo cijelo poslijepodne.

Obavijest o tome dobio sam te sam nekoliko puta pokušavao napisati obavijest ali bezuspješno što je poslijepodne uspjelo slic3ru.

U svakom slučaju sve je prebačeno na drugu IP adresu iz sigurnosnih razloga što je rezultiralo i povremenim pucanjem veze sa našim forumom. Iako nije naša krivica ipak se ispričavamo u koliko ste doživjeli bilo kakvu neugodnost u korištenju foruma a svi zajedno se nadamo da će ovoj prići biti kraj te da će daljnje korištenje foruma biti dugotrajno i bez ikakvih neugodnosti.

Sa štovanjem,
Ivan

5
Vijesti / Svim clanovima
«  u: Prosinac 24, 2015, 01:03:42 poslijepodne »


3D Forum tim

Using Tapatalk


6
Software / Pomoc! SolidWorks vaganje tezine
«  u: Prosinac 14, 2015, 10:17:25 prijepodne »
Pozdrav svima,
imam pitanje vezano za solid i modele koje trenutno radim.

Klijent izradjuje satove pa mi je dao kazaljke da ih printam na printeru jer su mu njegove kazaljke pre kratke (on ih radi na zidu vecih dimenzija). Ugl. rekao mi je da obratim paznju da kazaljke budu sto duze ali i laganije jer mu njegove kazaljke rade problem i vrlo brzo unistavaju mehanizam.
Ugl. rekao mi je da samo napravim 2x duze kazaljke nego li je on meni dao svoje. Bilo mi je cudno da mu mehanizam trosi baterije kao lud i onda mi je sinulo. Dio kazaljke koji se utakne u osovinu sata mora biti u vagi sa ostatkom kazaljke jer je mehanizam low budget pa ne moze kazaljku tjerati kada ide prema gore. Ove kazaljke koje je on kupio na netu nemaju veze sa vezom pa uopce nemaju vagu i to je uzrok problema ali sada do izrazaja dolazi moj problem.
Cuo sam da Solid moze raditi takve izracune da mogu napraviti balans tezine. Mene zanima da li se itko susretao sa time obzirom da meni do sada takve stvari nisu trebale.

Mozda slika pomogne da objasnim:

7
Trikovi i savjeti / Brim, Skirt i Raft - Objašnjenje
«  u: Studeni 17, 2015, 10:46:54 prijepodne »
RAFT, SKIRT i BRIM – osnovna funkcija i definicija

Ovaj tutorijal trebao bi Vam pomoći u osnovnom shvaćanju između raftova, skirtova te brimova.
Sve tri tehnike odnose se na klasični početak svakog printa ali imaju različitu namjenu te svoje prednosti (prednosti ili ne taj dio ćete morati istražiti sami – za svakog je ponešto a opet za svaki model nešto drugo).


RAFT
Raft je horizontalni nanos filamenta koji je lociran "ispod" vašeg modela. Primarno se koristi za ABS da pomogne prijanjanju sa radnom površinom (univerzalna riječ je bed). Također se koristi i kao pomoć za stabiliziranje vašeg modela koji ima recimo male dodirne točke sa podlogom (recimo kada printate čovjeka pa da se noga primi za materijal od kojeg će se teže odlijepiti). U koliko Vas taj dio apsolutno ne brine i nemate problema sa prijanjanjem za podlogu onda jednostavno taj dio treba preskočiti i krenuti u print sa brimom i start printanja je puno brži.

SKIRT
To je vanjska linija koja okružuje vaš model ali ne dodiruje isti. Ta linija (ili linije ako podesite više njih) ne pokazuje na kojoj će se lokaciji printati Vaš model. Da ne dođe do neke zabune u cijeloj prići njegova osnovna namjena je da se vaš extruder pripremi za kvalitetan pint te da se sama dizna pročisti za isti. Obično se koristi 3-4 mm od samog modela i ima 1 ili 2 layera te isto toliko krugova. Jedna napomena da se ne zbunite, u koliko vaš model ima postavljene suporte vrlo vjerojatno će i sam skirt biti 3-4 mm (ovisno koliko postavite) udaljen od supporta.


BRIM
Za razliku od skirta Brim je udaljen 0.00mm od vašeg modela. Da – da to bi u prijevodu značilo da je on zaljepljen za Vaš model i služi iskljućivo za stabiliziranje manjih komada, izoliranih sekcija te radi bolje čvrstoće printanog komada i same radne podloge (gore navedeni bed).

Nadam se da će nekome ove informacije biti od koristi ..

8
3D Osvrti / Podrška / Posao u tijeku / Lavanda kutijice
«  u: Studeni 01, 2015, 04:15:54 poslijepodne »
Pozdrav,
ne znam koliko nekome to moze biti zgodno ili ne zgodno ali prije tjedan dana kupio sam one male vrecice lavande ako znate na sto mislim (ako ne znate ima slika :) )Ugl. dosao je upit imam li ideju kako bi te vrecice mogli ukrasiti tj. sto bi se moglo napraviti da im se malo popravi vizualnost i da budu zanimljivije kupcima. Sveti thingiverse ponudio mi je zanimljiv proizvod koji sam ponudio i jednostavno je osoba zadovoljna prikazanim. Sad jos to treba isprintati pa vidjeti kako ce se stvar odvijati.Mozda jos netko moze unovciti ili prikazati navedeni detalj kao ponudu ...
9
Pravila, obavijesti i prijedlozi / Novi Logo foruma
«  u: Listopad 29, 2015, 11:01:04 prijepodne »
Nadamo se da Vam se svidja novi logo foruma koji smo radili paralelno sa organizijom 3D PRINT SHOW eventa koji smo koristili na dizajnu plakata i flayera.


10
Caffe Bar / U8 Smart Watch
«  u: Rujan 16, 2015, 12:58:33 poslijepodne »
Pozdrav svima.

Obzirom da sam na eBayu prodao nešto plastika u vrijednosti 15$ odlučio sam se piknuti smart watch u toj protuvrijednosti.

Znam-znam ništa pametno ne može se pronaći za tu cifru ali odlučio sam se pronaći nekakav pametni sat. Razmišljao sam uzeti neki mikro step motor za drugi printer sto radim ali jedan mi nebi pomogao a sa kolegom iz smjene sam cijeli tjedan razgovarao o pametnim satovima pa je podsvjesno došla želja za kupovinom. U svakom slučaju rekao je da ako mi se ne svidi on ce ga kupiti.

Nema nekakave pretjerane filozofije ali mogu samo reći da mu ga neću prodavati. Radim na takvom mjestu gdje često imam nekakav sastanak a i ne mogu stalno ganjati telefon i ovo mi se čini kao čisto odličan gadget za 13$.

Sinkronizacija svih alerta je instantna i odradjuje izvrsno. Ne mogu se pisati poruke ali tko bi to i zahtijevao da radi sa sata. Ono sto mi je bitno ima vibru, telefon mi je ugašen na tonove i sve radi full jednostavno i bas onako koliko meni treba.

Svaka notifikacija na telefonu istog trena baci na sat. U koliko neko ima potrebu za takvom stvarcicom i treba bolju recenziju neka lupi komentar i odradit cu i taj dio.

Obzirom da ganjam veći phone (preko 5") ovo mi se čini kao idealno rješenje.

 Slike nešto kasnije obzirom da preko tel.  ne ide.

PozzPoslano sa mog ALCATEL ONE TOUCH 6010X koristeći Tapatalk


11
Caffe Bar / Google BBS terminal
«  u: Kolovoz 09, 2015, 03:07:28 poslijepodne »
Kako bi google izgledao 80ih ?

Provjerite na http://www.masswerk.at/googleBBS/

:)

12
3D Filamenti, Materijali, Extruderi & Hotend / Premješteno: Narudjba filamenta
«  u: Kolovoz 06, 2015, 11:29:47 poslijepodne »
Ova tema je premještena u 3D Tržnica.
Obzirom da je post predvidjen za nabavku materijala sa cijenama ...

Ivan
http://www.3dforum.com.hr/index.php?topic=744.0

13
Tržnica / Narudjba filamenta
«  u: Kolovoz 06, 2015, 08:02:59 poslijepodne »
Pozdrav svima ...
Ovako ... imam priliku nabaviti Filament po pristupacnim cjenama... Narucio bi slijedeci tjedan filament po tim akcijskim cjenama ako ima zainteresiranih.

ABS ili PLA 1.75 ili 3 mm po kili cijena je 110 za PLA i 100 za ABS Kn ako ima zainteresiranih ostavite komentar ...
Kad dodjem kuci saljem kompletan popis dostupnih filamenata i njihove cijene (ima i ostalih a ne samo ABS i PLA)

Pozdrav
Ivan
14
Caffe Bar / Vas osvrt na stranicu
«  u: Kolovoz 03, 2015, 10:20:01 poslijepodne »
Pozdrav svima ..
Eto nakon dugo vremena ipak sam skupio snage (citaj volje) da pokrenem stranicu iz Maintenance moda :)

Zanima me Vas osvrt na moju stranicu ..

Do sada je uvijek bila prenatrpana sa hrpom teksta, clanaka i raznih stvari ... sad sam odlucio napraviti po cistoj logici jednostavnosti ... U buducnosti bi se mozda mogla naci i opcija novosti i takve stvari ...

eto bio bih odusevljen da nabacite neki svoj osvrt na vidjeno

www.dks-media.net

15
3d Printeri / ToyREP 3D Printer
«  u: Srpanj 28, 2015, 12:05:15 poslijepodne »
Naletih slucajno na thingerviseu na jedan mali jeftini printer 10x10x10 cm pa eto ako nekog zanima

http://www.thingiverse.com/thing:945156/#instructions

 Str: [1] 2 3 4
Flag Counter